divendres, 6 de juliol del 2012


3. La dona davant de la societat que l’envolta

Dimarts 10 de juliol, 2012
De 9.00 a 11.00 hores. 
Consol Aguilar, catedràtica de Didàctica de la Llengua i la Literatura i membre de la Comissió Assessora de la Fundació Isonomia de la Universitat Jaume I de Castelló


Volem desenvolupar  un treball  des de l´anàlisi i la reflexió al voltant de “les altres dones”: Però, per què “altres”? Des de quin lloc ens situem: un lloc igualitari o un lloc de poder? Des de quin feminisme,  l´occidental contemporani (i dins d´ací quin feminisme ) o des del feminisme oriental?


Lligant la cultura acadèmica i la cultura popular (sense perdre com a referencia el cinema) reflexionarem al voltant de la vida quotidiana i els problemes que creen el desconeixement mutu: les costums culturals, la cosificació del cos, les relacions de parella, les estructures familiars, la necessitat d´emigrar, l´embaràs adolescent, l´ablació, l´assetjament , el canvi social i polític protagonitzat per dones... i com els problemes són problemes de dones que travessen cultures, espais geogràfics i límits, són un problema de desigualtat. I que la diversitat intercultural és, sempre, enriquidora.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada