divendres, 6 de juliol del 2012


6. La dona davant de l’educació



Dijous 13 de juliols, 2012
 De 9.00 a 11.00 hores
M. Del Amor Pérez, professora titular d’universitat de Didàctica de la Llengua i Literatura de la Universidad de Huelva.

Els estereotips i les imatges del món de les dones àrabs, ens dibuixen un panorama fosc. Sovint són ombres que criden o ploren en multitudinàries concentracions on els homes sí que es veuen i escolten. Els seus ulls amb prou feines s'albiren, excepte en alguna poderosa imatge que ens arriba mitjançant el cinema o la fotografia descobrint mirades que qüestionen i interroguen. 
Les veus no les escoltem, més que en comptades ocasions, moltes d'elles amb profund risc. El seu estat d'absoluta invisibilitat, que associem a una qüestió cultural, religiosa ... que amplifiquem en la nostra societat com a fruit de desconeixement, com a resposta fàcil al que ens és estrany, és una de les conseqüències més evidents de la necessitat d'impuls de l'educació.
En aquest curs ens proposem mostrar la importància de l'educació per augmentar l'impuls de les dones sense veu. En aquest sentit, tractarem de sistematitzar la situació de l'educació i els límits d'aquesta en contextos de dones àrabs. Abordarem això des d'una visió general en relació amb el que significa educar en el segle XXI, l'impuls de les noves alfabetitzacions, per concretar alguns aspectes significatius al voltant del dret a l'educació de totes les dones/nenes, i de les dones àrabs. En aquest sentit les mirades que ofereix el cinema sobre l'educació constituiran el nostre eix: el poder de l'educació, els estereotips, l’atenció a la diversitat, l’educació intercultural ...
La nostra exposició mostrarà recursos audiovisuals que s'ancoren les idees desenvolupades (pàgines web, pel·lícules, fotografia i campanyes publicitàries) en relació amb la necessitat d'una educació igualitària,  per a homes i dones, des de la perspectiva de l'educació crítica i alfabetitzadora a través dels mitjans i TIC. Utilitzarem per a aquest curs presentacions de power point, pàgines web i fragments de pel·lícules.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada